Press "Enter" to skip to content

Donatorstvo

Prva možnost

Se vam mogoče doma nabira odpadni material, kot so razne kovine, akumulatorji,…? Bi se tega radi znebili in hkrati naredili še dobro delo za naše društvo? No to je sedaj tudi možno.

Če se vam doma nabira krama, jo odpeljite na podjetje Gorenje surovina d.o.o. v Kopru in povejte, da to darujete za Društvo Brkinska godba 2000. Podjetje po določenem času in neki zbrani količini materiala denar nakaže na račun društva.

Rezultat: vi se boste rešili odpadnega materiala, mi pa bomo imeli na računu kakšen € več. Ni tako slaba ideja, ne?

Več o podjetju in omenjenem projektu si lahko preberete na njihovi spletni strani. Tukaj je tudi zapisano kakšne vrste materiala sprejemajo. https://www.surovina.si/organizacije-drustva-in-sole

Kontaktni podatki enote v Kopru z urnikom dela pa najdete tukaj: https://www.surovina.si/lokacije/pe-koper

Če se odločite za to možnost bi vas prosili, da nas o tem tudi obvestite ( brkinskagodba2000@gmail.com ). Tako se vam bomo lahko vsaj zahvalili.

Druga možnost

S pridobitvijo našega statusa NVO smo na spisku društev, ki so upravičeni, da lahko davčni zavezanci društvu podarijo del dohodnine. Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje
dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun.

Kako:

Vsakemu donatorju se iskreno zahvaljujemo.