Press "Enter" to skip to content

Miklavžev koncert Tamalih

Prvi od dobrih mož prinese poleg mandarin, orehov, čokolade, igračk in šibe tudi Miklavžev koncert podmladka Brkinske godbe 2000. Tamali, tako je mlademu orkestru ime, pod taktirko dirigenta Tomaža Škamperleta pokažejo, česa so se naučili, v goste pa povabijo različna kulturna društva, da koncert popestrijo s petjem in plesom.

Miklavžev koncert se je zgodil 7. decembra 2019. Otvorili so ga Tamali s skladbo Apollo Fanfare. Na odru nas je nato pozdravila predsednica društva Darja Starc, ki že nekaj let skrbi, da v društvu vse teče gladko kot po maslu!

V pravljico Zrcalce so nas ob spremljavi učencev godbeniške šole popeljali otroci skupine Levčki iz vrtca Hrpelje z mentoricama Leo Juriševič in Jerico Deskobler. Nadobudnim »vrtičkarjem« čestitamo za pogum na premiernim nastopu!

Dvorano so ponovno napolnili zvoki orkestra, v katerem sta s solo izvedbo navdušila Gašper Sosič na trobenti in Anika Boštjančič na prečni flavti.

Baletke baletnega društva pod mentorstvom Marjetke Kosovac so zaplesale španski ples in ples piščali iz baleta Hrestač.

Večer so popestrili pevci otroško-mladinskega cerkvenega pevskega zbora Antončki, ki so zapeli skladbe Sveti Miklavž, Dvojne počitnice, Ljubezen in Lučka (Si solza v očeh). Zborovodkinjo Petro Sosič in pevce je na kitari spremljal brat Dejan Sosič.

Koncert so nadaljevali Tamali s skladbo Fantasie. V solo točkah sta se predstavila Dan Benedejčič na trobenti in Tine Lestan na tolkalih.

Po zaključnih skladbah orkestra Tamali je nastopil čas za čokoladne Miklavže in slastno pico. Brez tega Miklavževega koncerta ni!

Hvala dirigentu, predsednici, Občini Hrpelje – Kozina in staršem, ki složno in uspešno skrbijo za razvoj mladih glasbenikov v naši občini! In čestitke mladim godbenikom za vztrajnost pri muziciranju!