Press "Enter" to skip to content

OBA – Manca, Isaac in Brkinska godba 2000

»…oba še ljubiva«, verz, ki nas še vedno spominja na sobotni koncert. V soboto, 18. 3. 2017, se je v športni dvorani OŠ Hrpelje odvijal sedaj že tradicionalni spomladanski koncert Brkinske godbe 2000, ki pa je bil tokrat nekoliko drugačen in prav poseben. Zakaj poseben? Po novem letu smo člani upravnega odbora Brkinske godbe 2000 prišli na idejo o sodelovanju orkestra z enim od slovenskih glasbenikov. Beseda je stekla, ideje so padale in končni rezultat: v goste bomo povabili priznano slovensko pevko Manco Špik ter superfinalista zadnje sezone oddaje Slovenija ima talent Isaaca Leandra Palmo.

Tukaj pa se je delo šele začelo. Dogovarjanje z gostoma, pridobitev in priprava not, vaje, oglaševanje, tisoč in ena birokratska zadeva, stoli, oder, scenografija, vstopnice, stvari, za katere nismo niti vedeli, da obstajajo, stvari, s katerimi smo se prvič srečali. Sva že omenili vsakotedenske vaje orkestra? Tudi med vikendi nismo počivali. Ko smo se podajali v ta projekt, se nihče ni zavedal, koliko dela nas čaka, koliko odrekanja bo potrebnega, a uspelo nam je. Prišel je »dan d«, ki se je za nekatere od nas začel že v zgodnjih jutranjih urah. Do prihoda gostov in koncerta je bilo namreč potrebno pripraviti celotno dvorano od A do Ž. Prišli so še ostali godbeniki, gostje, sledila je tonska vaja, zadnje korekcije in …, dvorana se je pričela polniti. Nekaj minut po 19.00 je orkester že igral prve melodije spomladanskega koncerta. Ko se nam je na odru pridružil Isaac, je bilo v dvorani čutiti navdušenje. S svojim žametnim glasom nas je popeljal od Latinske Amerike, pa vse tja do Dalmacije. Sledilo je presenečenje koncerta. Na oder je prišel kvartet, sestavljen posebej za to priložnost, v zasedbi Vasje Ivančiča, Tineta Babudra, Tadeja Kaltnekarja in Dejana Sosiča. Fantje so nas s Šuštarskim mostom popeljali v zlate čase Slovenske popevke. Že pri naslednji pesmi pa se jim je pridružila Manca. Skupaj so zapeli Pesem, s katero je Manca skupaj s Kvartopirci osvojila nagrado obiskovalcev in telefonskega glasovanja na Melodijah morja in sonca leta 2016. Seveda nam ja tudi sama zapela nekaj svojih uspešnic. No, za konec pa smo »prišparali« najboljše. Manca in Isaac sta ob spremljavi Brkinske godbe 2000 zapela svoj hit, Oba, za katerega sva prepričani, da ga poznamo res že vsi, saj z njim podirata vse rekorde. Nastopajoči smo z glasbo dodobra ogreli dvorano, občinstvo pa je skupaj z nami prepevalo znane melodije, ki jih v tem večeru zagotovo ni manjkalo.

Bila je dolga in naporna pot, polna odrekanja, a izplačalo se je. Lahko rečemo, da je za nami uspešen in lep spomladanski večer, kateri nam bo zagotovo vsem ostal v lepem spominu. Brez govorov, tokrat je imela glavno besedo le glasba. Godbeniki si še želimo tovrstnih projektov, zato bomo tudi v prihodnje delali na tem, da v naših krajih priredimo še več podobnih koncertov.

Ob tem bi izkoristili priložnost, da se zahvalimo Občini Hrpelje-Kozina, za vso izkazano pomoč in podporo, vsem donatorjem, voditeljici Sandri Starc, ki je celotno zadevo ovila v lep »paket«, našim staršem, fotografinji Andrejki Cunjac ter vsem, ki so kakorkoli pomagali pri uresničitvi naših idej. Ne smemo pozabiti na vse nastopajoče, brez katerih tega dogodka seveda ne bi bilo. In tukaj ste še vi, obiskovalci. Tudi brez vas koncert ne bi uspel, tako kot je.

Hvala vam.

Tanja in Katja