Press "Enter" to skip to content

Tina Škamperle in novi člani v Brkinski godbi

Društvo Brkinska godba 2000 ima vedno več mladih nadobudnih glasbenikov. V zadnjem obdobju so Tamali medse z veseljem sprejeli klarinetistko Deboro Mihalič in trobentača Gašperja Sosiča. Tavelikim pa so se pridružili klarinetist Matic Šutar, flavtistka Tjaša Kobal ter Matija Valečič in Tine Lestan na tolkalih.

V društvu s ponosom predstavljamo tudi dosežke naših godbenikov. Zadnji med njimi se je zgodil 6. junija 2018, v Kulturnem domu v Hrpeljah, kjer se je z zaključnim koncertom predstavila naša članica Tina Škamperle. Tina je sedem let obiskovala Glasbeno šolo Sežana, smer tolkala, pri profesorju Matiji Tavčarju. V času svojega osnovnošolskega glasbenega izobraževanja je dosegla več priznanj. Zlato in srebrno na mednarodnem tekmovanju SVIREL in zlato ter dve srebrni priznanji na državnem tekmovanju TEMSIG. Na koncertu je z zanimivimi točkami zaigrala tudi s tolkalno skupino Glasbene šole Sežana, v kateri sodeluje zadnji dve leti. Tina je vestna in pridna godbenica, ki ji glasba očitno veliko pomeni, saj se je odločila za nadaljevanje glasbenega izobraževanja tudi v srednji šoli. Tini želimo veliko uspehov in prijetnih ritmov tudi v bodoče!

Ob koncu šolskega leta seveda nismo pozabili na naše najmlajše člane. Zadnjo skupno vajo so imeli tokrat ob poslušanju Tine Škamperle in njenih glasnih tolkalcev. V upravnem odboru smo se soglasno odločili, da se ob tej priložnosti s pogostitvijo in torto presenečenja Tamalim zahvalimo za vse letošnje nastope, predvsem pa za odličen dosežek na marčevskem tekmovanju »MusiCup« v Udinah.

Upravni odbor