Press "Enter" to skip to content

Uspešen zaključek glasbenega leta v Komnu

Pihalni orkester Komen je zaključil še eno uspešno glasbeno leto s tradicionalnim božično- novoletnim koncertom praznično na Dan samostojnosti in enotnosti v telovadnici Osnovne šole Komen, tokrat z gostujočo Brkinsko godbo 2000. Tudi ta orkester je sestavljen iz mladih glasbenikov, ki se izobražujejo na Glasbeni šoli Sežana, enota Hrpelje in Divača, veliko pa jih nadaljuj pot na srednjih glasbenih šolah in akademijah. Njihov umetniški vodja in dirigent Tomaž Škamperle je s komenskim dirigentom Matijo Tavčarjem osnoval plodno prijateljstvo, kar se je izkazalo že letos oktobra, ko so člani obeh orkestrov skupaj s Kraško pihalno godbo iz Sežane in Pihalnim orkestrom Divača oblikovali Regijski pihalni orkester Krasa in Brkinov. Ta je ob podpori Glasbene šole Sežana združil 80 najboljših godbenikov v starosti od 13 do 30 let iz vseh štirih pihalnih orkestrov. Odličen vtis so pustili na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov najvišje težavnostne stopnje v avstrijskem Grafeneggu.

V prvem delu koncerta je nastopila Brkinska godba 2000 in nas popeljala v Osemdesetih dneh okoli sveta. Lepo zaigranim skladbam Elizabeta, Cat Tales II in Somewhere in my memory je hvaležno občinstvo naklonilo glasen aplavz. Oder je nato zasedel domači pihalni orkester z izvedbo skladb Centuria, Sedona, Buffalo Dance in prav posebno »Pisalni stroj« s solistko Laro Colja. Program je povezovala Sinja Spasenić Likar.

Z zadnjimi skladbami v programu so se Komenci spomnili še na 10. obletnico tekmovalnega nastopa v slavni Zlati dvorani na Dunaju. Na odru se jim je z božičnimi melodijami pridružil še Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Sežana, podružnice Komen, ter ponovno Brkinska godba 2000. Tako se je skupno z Radetzskym maršem zaključil lep glasbeni večer.

PO Komen