Press "Enter" to skip to content

Prvomajska budnica

Člani Brkinske godbe 2000 si 1. maja ne znamo predstavljati drugače kot s tradicionalno prvomajsko budnico.

Letos je bil vrstni red obiskanih naselij drugačen, saj smo ob 6.30 zbudili vaščane Hrušice. S prebujanjem smo nadaljevali v Javorju, nato pa v Gradišču, Tubljah, Hrpeljah, Rodiku, Nasircu, na Kozini, v Petrinjah, Klancu, Ocizli. Prvič smo zaigrali na Beki, kjer smo imeli tudi zaključni piknik.

Drugo leto zapored smo se med našimi postojankami premikali z avtobusom, kar nam zelo olajša prevoz velikega števila inštrumentov ter godbenikov.

Vzdušje na budnici je bilo zelo prijetno, saj smo se veliko zabavali. V Hrpeljah se nam je pridružila tudi naša županja, ki se je z nami peljala do Rodika in se preizkusila tudi v igranju činel ter korakanju, kar ji je šlo dobro od rok .

Godbeniki se zahvaljujemo vsem, ki ste nam prisluhnili, nas lepo sprejeli in pogostili ter s tem poskrbeli, da nam igranje v zgodnjih jutranjih urah ni bilo pretežko. Posebna zahvala gre občini, ki nam je omogočila avtobusni prevoz. Že sedaj vas vabimo, da nam prisluhnete tudi naslednje leto, 1. maja 2019!

Neža Korošec

Pojasnilo: Na pobudo in prošnjo Brkinske godbe 2000 letos nismo obiskali vasi Slope in Prešnica. Naša odločitev je zgolj dejstvo, da vseh vasi ne moremo obiskati v enem dopoldnevu. Tako smo prišli na idejo, da bomo kakšen kraj preskočili. Predstavnika Slop in Prešnice sta nam prisluhnila ter tako pomagala pri letošnji razporeditvi obiska vasi, za kar se jima prisrčno zahvaljujemo. Seveda, naša obljuba je, da jih drugo leto ponovno obiščemo.

Upravni odbor