Press "Enter" to skip to content

Veseli december z Brkinsko godbo 2000

Veseli december je Brkinska godba 2000 otvorila s Prazničnim koncertom v Kulturnem domu Dekani, na petek, 8. decembra 2017. Čudovit glasbeni večer sta popestrila pevka Eva Sluga in kitarist Dejan Sosič, povezovalne niti pa je spretno tkala Ester Mihalič.

Naslednji večer, 9. decembra 2017, je bil za mlade godbenike nov izziv –izpeljava tradicionalnega Miklavževega koncerta. Za celotno organizacijo so poskrbeli starejši godbeniki, za otroško igriv glasbeni večer pa Tamali in dirigent Tomaž Škamperle. Koncert so popestrili septet trobilcev, domače baletke, plesalci plesne skupine Mavrica in nadobudna glasbenika Maj in Nai. Tudi letos smo lahko čestitali jubilantom za pet, deset in petnajstletno aktivno sodelovanje v Brkinski godbi 2000. Upravni odbor se zahvaljuje in čestita vsem sodelujočim, ki ste ponovno dokazali, da na mladih svet stoji. Ponosni smo na vas!

Tamali godbeniki so z dirigentom 12. decembra poskrbeli še za zanimivo kulturno-glasbeno dopoldne v osnovni šoli, namenjeno mlajšim učencem in otrokom iz vrtca Hrpelje. Poslušalci so bili nad slišanim navdušeni!

Tradicionalno je Brkinska godba 2000 dodala svoj delež tudi pri izvedbi Božično-novoletnega koncerta občine Hrpelje-Kozina v Športni dvorani v Hrpeljah, 22. decembra 2017. Prvič se je domačemu občinstvu predstavil kvartet Saxibille, katerega člana sta tudi naša Vid in Sandra.

Za zaključek decembrskega godbeniškega udejstvovanja je poskrbela še komorna zasedba Brkinske godbe, v sestavi Tomaža, Mateje, Jakoba, Gregorja in Erika, ki je 26. decembra 2017, nastopila z MePZ Divača v cerkvi sv. Terezije Deteta Jezusa na Kodeljevem, v Ljubljani.

Godbeniki Brkinske godbe 2000 in upravni odbor se iz srca zahvaljujemo vsem, ki ste nam na kakršenkoli način pomagali, da smo v preteklem letu igrali, nastopali, se veselili in kar nekaj kilometrov prevozili, predvsem pa vsi skupaj poskrbeli, da naša mladina na prijeten in kulturen način aktivno izkorišča svoj prosti čas. Hvala vam!

In na koncu, ob številnih lepih željah, ki smo jih v minulih dneh izrekli in slišali, naj dodamo še misel o glasbi, ki je najbolj priljubljen in vsem poznan jezik na svetu in bo našo Brkinsko godbo 2000 v letu 2018 popeljala v polnoletnost. Srečno vsem!

Erika Korošec, UO