Press "Enter" to skip to content

Jesenski utrinki

Prvi vikend v septembru, v soboto, 2. septembra 2017, so godbeniki Brkinske godbe 2000 pričeli z igranjem na Fešti fig in vina rose v Marezigah, kjer so se odzvali povabilu tamkajšnjega turističnega društva. V nedeljo popoldne pa so sooblikovali kulturni program skupaj z orkestrom Limena glasba Sokol Buzet v Vodicah – na osrednjem srečanju ob občinskem prazniku občine Hrpelje – Kozina.

Ob koncu prejšnjega šolskega leta se je pod vodstvom profesorja Petra Pačnika oblikoval septet trobilcev v sestavi: Luka Korošec, Dan Benedejčič, Enej Starc, Luca Borg, Tai Miklavčič, Jonatan Kreslin in Miha Dodič. Do sedaj so izven glasbene šole nastopili že trikrat, in sicer: 12. oktobra, ko so sodelovali pri otvoritvi železniškega podhoda v Divači, 21. oktobra, ko so dodali svoj delček na jesenskem koncertu Mešanega pevskega zbora Divača, kjer se je s točko predstavila tudi tolkalistka Tina Škamperle, ter 20. novembra, ko so ubrano zaigrali na prireditvi Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije – podružnica Kras v Kulturnem domu Hrpelje.

 

Brkinska godba 2000 je bogatejša za nova tolkala, s katerimi bo zvok orkestra še bolj pester in bogat. Z občinskim prispevkom smo kupili konge, dva paradna mala bobna, kastanjete, flex-a- tone in kravje zvonce. Tolkalci in upravni odbor BG 2000 se še enkrat zahvaljujemo za podporo občini Hrpelje–Kozina!

Mesec november je bil namenjen pripravam na decembrsko dogajanje Brkinske godbe 2000, ki bo organizirala Miklavžev koncert Tamalih z gosti, samostojni koncert Brkinske godbe 2000 v Dekanih in aktivno sodelovala na Novoletnem koncertu občine Hrpelje – Kozina v Hrpeljah.

Neža Korošec je strnila nekaj misli: Sobote v novembru smo si godbeniki Brkinske godbe 2000 rezervirali za dodatne vaje. Bliža se namreč Miklavžev koncert Tamalih, samostojni koncert v Dekanih ter božično-novoletni koncert v športni dvorani v Hrpeljah, na kar moramo biti 100-odstotno pripravljeni. V soboto dopoldan, 11. novembra, ob 9. uri, smo se ob prihodu razdelili na sekcije in začeli delati na polno. Vadili in pilili smo detajle, imeli zasluženo kosilo in kmalu nadaljevali z delom. Do štirih? Ne, ni bilo še vse postorjeno, zato smo vaje dodali ter ob 20. uri zvečer zaključili z uspešno skupno vajo, kjer smo pokazali svoje trdo celodnevno delo. Podobna, le nekoliko krajša zgodba se je odvijala v soboto, 25. novembra. Na soboto, 18. novembra, se je s podobnim, a nekoliko krajšim tempom, pripravljala zasedba Tamalih, ki bo otvorila veseli december s tradicionalnim Miklavževim koncertom.

Erika Korošec, UO