Press "Enter" to skip to content

Spomladanski koncert s skupino Šank Rock

Godbeniki se vedno znova veselimo novih projektov in izzivov, spomladanski koncert pa je ena takih priložnosti, da slednje tudi uresničimo. Tako smo si letos zamislili še posebej zanimiv koncert.

Že v jeseni je stekel pogovor o tem, kdo bi lahko bil naš gost, še pred začetkom novega leta pa smo slednjega tudi izbrali. Medse smo povabili priznano slovensko rockovsko skupino Šank Rock, ki se je z veseljem odzvala našemu povabilu. Kaj kmalu smo se s polno paro lotili priprav, povezanih z organizacijo in izvedbo koncerta. Kot se za vsak naš večji podvig spodobi, smo se seveda tudi tokrat odpravili na intenzivne vaje. Te so potekale prvi vikend v marcu v Dijaškem domu Ajdovščina. Že isti dan smo imeli skupno vajo. Naslednji dan smo se kot običajno po zajtrku razdelili po sekcijah in tako ves dan pridno vadili. Zvečer je sledila še skupna vaja, kasneje pa že tradicionalno skupno druženje. V nedeljo dopoldan se nam je na vaji pridružil vokalist skupine Šank Rock – Matjaž Jelen, s katerim smo preigrali skupni repertoar. Zatem je sledila še krajša skupna vaja, kosilo, naposled pa tudi odhod domov.

Težko pričakovani koncert se je vztrajno približeval. Kmalu je sledila še skupna vaja s preostalima članoma skupine Šank Rock. Tako sta se nam 16. marca v Kulturnem domu v Hrpeljah poleg vokalista Matjaža Jelena pridružila še kitarist Bor Zuljan ter basist Cveto Polak, s katerima smo skupaj izpilili še manjše podrobnosti. Še naprej smo pridno vadili, hkrati pa bili že pošteno vznemirjeni ob težko pričakovanem koncertu. Dan pred velikim dogodkom smo godbeniki in starši združili moči in po petkovih večernih vajah skupaj pripravili dvorano.

Naposled je napočil težko pričakovani 30. marec – dan koncerta, ko je šlo čisto zares. Zbrali smo se v zgodnjih popoldanskih urah, saj smo imeli še tonsko vajo skupaj s Tinetom Babudrom na bas kitari ter Miho Vidmarjem na električni kitari. Športna dvorana se je kmalu začela polniti, kar je pomenilo, da je nastopil čas, da stopimo na oder. Ob bučnem aplavzu smo nasmejani prišli na oder. Posebej za ta koncert smo naše značilne uniforme zamenjali z jeans hlačami in majicami z logotipi znanih rock zasedb. Manjkali niso niti posebni svetlobni učinki, ki so ustvarili posebno vzdušje. Vse zbrane je pozdravil voditelj Jan Veljak, ki je s svojo sproščenostjo, zabavnostjo in smislom za humor popestril večer. Koncert smo otvorili z rockovskimi uspešnicami pod taktirko našega izjemnega dirigenta Tomaža Škamperleta. Zadoneli so legendarni Rolling Stones, Metallica, Europe, Deep Purple, Led Zeppelin, Queen in Toto. Med zadnjo skladbo so se nam na odru pridružili težko pričakovani člani zasedbe Šank Rock. Skupaj smo zaigrali njihove največje uspešnice, kot so Delam kar paše mi, Maček, Pravljica o mavričnih ljudeh in Hočeš nočeš, pri kateri se je Matjažu Jelenu na vokalu suvereno pridružila naša godbenica Jerneja Škrlj. Koncert smo zaključili z vsem znano skladbo Metulj, katere refren smo pomagali zapeti godbeniki, zraven pa se je pridružilo tudi občinstvo.

Po uspešno zaključenem koncertu je sledila še pogostitev in prijetno druženje v večnamenskem prostoru Osnovne šole Hrpelje-Kozina.

Vse vaje in mnoga odrekanja so bila poplačana, saj smo med občinstvom poželi bučen aplavz, čestitke in pohvale pa so pričele deževati iz vseh strani. Predvsem pa nam je pomembno to, da smo bili s celotno organizacijo in izvedbo dogodka zadovoljni ter veseli tudi sami.

Mateja Škrlj